Laskurahoitus

Ota yrityksesi kassavirta hallintaan tänään! 

Tänä päivänä sadat tuhannet yritykset ympäri maailmaa käyttävät laskurahoitusta jokapäiväisissä toiminnoissaan koska se mahdollistaa tasaisen kassavirran ja paremman kassavirran ennustettavuuden. Laskurahoituksen avulla voidaan minimoida hallintokuluja ja vähentää luottoriskejä, näin ollen yritykset vapauttavat aikaa ja rahaa olennaiseen toimintaansa.

  • Kaikista kallein tapa rahoittaa saamisia on yhtiön oma pääoma. Ulkoista rahoitusta katsoessa halvin ja helpoin tapa on maksuajasta neuvottelu mutta tämä ei aina ole mahdollista sillä tuotteen osto ja myyntihetket voivat olla varsin pitkiä (esim. tuotannossa). Yritys voi myös olla ilman muita vakuuksia (kiinteistöjä, kiinnityksiä) jotta saisi lainaa pankista tai haluaa pitäytyä antamasta niitä muiden suunnitelmien takia.
  • Kilpailutilanteissa yritykset joutuvat hyvän laadun lisäksi antamaan joustavia maksuaikoja jotka voivat olla hyvinkin pitkiä, jopa 120 päivää. Näin ollen yrityksen kassavirta on kiinni saamisissa mikä on laiskasti sidottua pääomaa. Saamiset tarvitsevat myös rahoitusta kuten mikä tahansa muu pääoma. Kassavirta jota voidaan käyttää on elintärkeä yrityksen jokapäiväisissä toiminnoissa ja varsinkin kasvuyrityksissä.

Yhteenvetona voisi todeta että laskurahoitus mahdollistaa yrityksille rahoituksen ilman suoraa vakuutta jolloin ainoana vakuutena on saamiset, eritoten hyväksytyt laskut palvelun tai tuotteen tilaajalta/ostajalta.